1 lime
kourallinen isolehtisistä orgaanista pinaattia
10 basilikan lehteä
1 valkosipulin kynsi
1 iso avocado
1 dl Kit Calvert Wensleydale -juusto, voimakkuus 3. Pastoroitu.
1/3 purjo
1/2 tuoretta chiliä
loraus oliiviöljyä
suolaa
pippuria
200 g spagettia
Purista limen mehu, pilko pinaatti pieneksi, mutta poista varret jos ovat pitkiä ja kovia. Nypi basilika ja pilko valkopipuli sekä chili pieneksi paloiksi. Muista poistaa chilistä siemenet. Halkaise avocado, poista kivi ja tee viillot molemmin suuntaisesti, jotta saat ruokalusikalla palat irroitettua kätevästi kastikeastiaan. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Lorauta oliiviöljy ja pyöräytä myllyista suola ja pippuri. Raasta juusto sekaan. Sekoita ja maista.
Lisää keitetty spagetti kastikkeeseen. Se miten pastan keität riippuu tietenkin tekijästä, mutta suosittelen keitinveden reipasta suolaamista. Tätä keitinvettä voi käyttää myös kastikkeen jatkeena, jotta se saa lisää kosteutta. Itse tuppaan nostelemaan pastan suoraan keitinvedestä, spagettikauhan avulla kastikkeen sekaan ja katson sitten tilanteen mukaan kuinka paljon mahdollista keitinvettä tarvitsee laittaa. Oli niin tai näin: lopuksi sekoita ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti