sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Miekkakalaa sitrus-korianteri-spagetti -pedillä


Siinä missä toisille Halloween tai Pyhäinmiestenpäivä on yhtä kurpitsajuhlaa, karkkeja ja kepposia, on minulle se lähinnä merkki alkavasta hiihtokaudesta ja Suomessa, Helsingissä järjestetyistä traditionaalisista Skiexpo-messuista. 

Pohtiessani päivän ruokaa, koriini tarttui kuitenkin muutama kurpitsa lapsen iloksi ja sisustukselliseksi elementiksi lähiviikkoa varten. 


Miekkakalaa sitrus-korianteri-spagettipedillä

Miekkakalaa
Spagettia, mielellään ohutta angel-hair -tyyppistä
Korianteria
Oliiviöljyä, sitrus
Veriappelsiini/verigreippi
Ricotta Salata -juustoa
Pinjan siemeniä

Suolaa
Pippuria

Mausta miekkakala pippurilla, suolalla. Paista sitrus-oliiviöljyssä ensin minuutin verran molemmilta puolita ja sitten kokonaan, itsellä kesti noin kymmenisen minuuttia. Kypsymisaika riippuu luonnollisesti palan paksuudesta. Lopussa purista vielä veriapplelsiinia kalan päälle. 

Keitä angel-hair -pasta al dente ja nostele kulhoon. Lorauta sekaan sitrus-oliiviöljyä, silputtua korianteria, paahdettuja pinjan siemeniä ja ricotta salata -juustoa murennettuna. Lisää suolaa ja pippuria ja purista mukaan hieman veriapplelsiinia jos kaipaat enemmän hapokkuutta. Sekoita kulhossa. 

P.S. Juuston tilalle oikeastaan käy todella hyvin parmesan, mutta tässä tapauksessa se on omaan makuuni liian voimakas ja suolainen. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...