Tähän paikkaan ei voi tehdä varauksia ja sopii kahden, kolmen hengen porukoille. Ulkona on muutama asiakaspaikkapöytä, missä nelihenkinen seuruekin toimii. Iltaisin voi jonotus kestään yli tunninkin, mutta nojaillessasi sivutiskiin voit tilata ja nauttia juomaa ja syötävää, para picar, akuuteissa tilanteissa.
Ruoka on yksinkertaisesti taivaallista, ja päivän erikoislista on vaihteleva ja kattava, usein kala- ja äyriäispainotteinen. Tämä ravintola ei turhaan ole Michelin-guidessa.
Koska aina ei pääse Barrafinaan, olemme luoneet sen keittiönantimia kotonamme. Tätä reseptikirjaa saa suoraan heidän ravintolastaan http://www.barrafina.co.uk.
Kampasimpukat Jerusalem maa-artisokkapedillä |
Tuna in Escabeche (Parsley Oil, piquillo peppers & Escapeche) |
Ainekset:
600 g Jerusalem maa-artisokkaa
1 litra täysmaitoa
1 laakerinlehti
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
30 g Serranon kinkkua
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
Maldon suolaa
Mustapippuria myllystä
Lopussa viimeistele näillä aineksilla:
500 ml chicken stock (esim. kenellä sattuu olemaan ylijäänyttä kanalientä pakastettuna). Tätä chicken stockia saa ainakin täällä Englannissa kaupastakin. Kanaliemikuution avulla tehty liemi saattaa olla liian suolainen vaihtoehto.
Lisää maldon suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistus:
Kuori artisokat ja lisää ne kattilaan tai isolle pannulle missä on maito ja laakerilehti. Kun kiehumassa, vähennä lämpöä ja anna olla siellä noin 20 min. Nostele artisokat sen jälkeen sivuun.
Lämmitä 3 ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla ja paistele kevyesti kinkku kunnes sen rasva alkaa "sulaa". Lisää hienoksi silputtu salottisipuli ja valkosipuli pannulle kunnes ne kuulottuvat. Lisää vielä artisokat, suolat ja pippurit ja valmistettu kanaliemi ja keittele keskilämmöllä kunnes neste on melkein höyrystynyt pois. Heitä lopuksi koko ainesmäärä tehosekoittimeen tai vastaavaan ja lisää vielä 50 ml oliiviöljyä. Sekoita hyvin.
Päälle suosittelen juuri noita kuvassa näkyviä kampasimpukoita, myös meriahven on oiva vaihtoehto. Ripaus chiliä ja silputtua lehtipersiljaa päälle.
Escabechen teko:
200 ml oliviiviöljyä
150 ml Moscatel-viinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
3 laakerinlehteä, suosi tuoreita jos on
Lisää kaikki ainekset pannulle ja anna niiden olla niin kauan kunnes seos on melkein kiehumassa. Poista liedeltä ja laita sivuun jäähtymään.
Jäähtyneeseen Escapeche-seokseen laitetaan aiemmin paistetut tonnikalat ja annetaan niiden maustua seoksessa kymmenisen minuuttia.
Hyvää ja maistuvaa viikonloppua kaikille, meillä odottaa jääkaapissa jo pussillinen Jerusalem artisokkia, jotka maistuvat myös 10 kuukautta vanhalle tyttärellemme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti