torstai 13. kesäkuuta 2013

Viikon luku on viisiViisi elementtiä on kiinalaisen maailmankatsomuksen ja filosofian keskeinen osa. Tyttäreni on täyttänyt viisi kuukautta. Näistä edellämainituista elementeistä olemme nyt kesällä tulessa kun taas tyttäreni tammikuun lapsena edustaa vettä. Kensington gardensin nopeusrajoitus viisi mailia. Oma äitini on hymissyt lastenlaulua "kello löi jo viisi", joka ei mielestäni sovi tähän vuodenaikaan. 

Sängyssämme on viisi tyynyä, mikä ei ole optimi, koska niitä pitäisi mielestäni olla enemmän. Tämän hetkinen romaanini on edennyt nihkeästi sivulle 55; sivun viides rivi ja viides sana on jumalan. Puolisoni tuli viiden maissa kotiin mikä on normaalista poikkeava ajankohta. Viiden maissa alkoi myös sataa, mistä viis veisaan. Ostin 0,5 kiloa tonnikalaa. Ja silloin kun ei itse jaksa kokata, löytyy lähitienoolta tämänhetkiset TOP viisi paikkaa: diplomaattisista syistä, näiden edustaen eri genrejä, en ole laittanut niitä paremmuusjärjestykseen:


1. Ottolenghi - Näitä israelilaistaustaisen Yotam Ottolenghin nimikkopaikkoja on Lontoossa useampi, joista ensimmäinen on kulmantakana. Lähinnä take-away, asiakaspaikkoja on vain kourallinen. Voisin hehkuttaa tätä vielä enemmän, mutta jääköön se toiseen kertaan. Iso yläfemma tälle Jerusalemin kasvatille. 


2. Cock & Bottle - kiva paikallinen, missä käy vai käteinen. Kotoinen englantilainen pub, kuin "olohuone". TV, kirjoja, englantilainen sisustus: raitatapettia, ja vanhahtavia nojatuoleja. 3. Granger & co - Australialaistaustainen ruokaravintola, minne ei voi tehdä pöytävarausta ja iltaisin usein jono. Suuret seurueet sula mahdottomuus. Aamiaisena ehdoton suokkini on avokado-leipä. Vaikka aamulatte on kooltaan pieni, niin laatu korvaa määrän. Tilaan kuitenkin aina kaksi. 

4. E & O. Olisin nostanut tähän ensin Notting Hill Brasserien, mutta rafla on näköjään sulkenut ovensa -sääli. E & O on sekoitus laajasti aasilaiskeittiötä ja ravintolan on yhteydessä myös baari ja pieni kapea terassi. Jotenkin täällä on tullut aina vähän hätäinen tunnelma, mutta ruoka on hyvää. Suosittelen pöytävarausta iltaisin. 


5. Pescheria Mattiucci
. Jos kaipaat takaisin ala-astetunnelmaan, voit istahtaa täällä pulpettiin ja nauttia kalaruokaa - twin-pulpetteja on valitettavasti vain muutama. Kitchisti sisustetussa sisilaistaustaisessa kalaravintolassa, on todellista aitoa tunnelmaa. Täällä voit kohdata italialaisia omanarvonsa tuntevia rouvia, jotka käyttävät isoja turkkeja kesäisinkin ja tervehtiessään antavat ainakin viisi poskisuudelmaa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...