keskiviikko 30. lokakuuta 2013

giant mile stone - small, small baby steps

Tyttäremme on täyttänyt äskettäin yhdeksän kuukautta ja oppinut siinä samalla kävelemään. Ulkona tepastelu on satunnaista mutta halu ja tarve kasvaa päivä päivältä.

Asianmukainen ja pirteän värinen "kakskymppinen" varuste sadesäällä.


Varhain kävelemään oppiminen on tuonut oman haasteen. Useat tukevat ja käytännölliset kengät on tarkoitettu paljon isojalkaisemmille toisin sanoen vanhemmille lapsille.

Nämäkin saappaat alkavat pienimmillään koosta 20; no ainakin puoleksi vuodeksi kasvuvaraa, kun tällä hetkellä mennään koossa 18. Ehkä pari sukkaa saappaan sisään auttaa kuromaan koko eroa - ja huhujen mukaan mummi onkin kutomassa saappaisiin sopivia villasukkia...

Valoa pimeyteen

Uusi valaisin. Pimenevät illat kaipasivat lisävalaistusta makuuhuoneeseemme. Entinen valaisin ei enää kunnolla riittänyt kuin tunnelman luomiseen. Vanhan talon huoneessa on koristeellinen muisto katossa. Ehkä siinä on joskus riippunut kookas kynttelikkö.

Alfred Tripod Floor Lamp ei kuitenkaan syrjäyttänyt kynttilää eikä Block-valaisinta.



Uusi valaisin tilattiin made.com:ista. Ilahduin yllättävän nopeasta ja ilmaisesta toimituksesta. Tilasin sen maanantai-iltana ja paketti saapui kotiovelle saman viikon keskiviikkona puolen päivän aikaan. 


sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Miekkakalaa sitrus-korianteri-spagetti -pedillä


Siinä missä toisille Halloween tai Pyhäinmiestenpäivä on yhtä kurpitsajuhlaa, karkkeja ja kepposia, on minulle se lähinnä merkki alkavasta hiihtokaudesta ja Suomessa, Helsingissä järjestetyistä traditionaalisista Skiexpo-messuista. 

Pohtiessani päivän ruokaa, koriini tarttui kuitenkin muutama kurpitsa lapsen iloksi ja sisustukselliseksi elementiksi lähiviikkoa varten. 


Miekkakalaa sitrus-korianteri-spagettipedillä

Miekkakalaa
Spagettia, mielellään ohutta angel-hair -tyyppistä
Korianteria
Oliiviöljyä, sitrus
Veriappelsiini/verigreippi
Ricotta Salata -juustoa
Pinjan siemeniä

Suolaa
Pippuria

Mausta miekkakala pippurilla, suolalla. Paista sitrus-oliiviöljyssä ensin minuutin verran molemmilta puolita ja sitten kokonaan, itsellä kesti noin kymmenisen minuuttia. Kypsymisaika riippuu luonnollisesti palan paksuudesta. Lopussa purista vielä veriapplelsiinia kalan päälle. 

Keitä angel-hair -pasta al dente ja nostele kulhoon. Lorauta sekaan sitrus-oliiviöljyä, silputtua korianteria, paahdettuja pinjan siemeniä ja ricotta salata -juustoa murennettuna. Lisää suolaa ja pippuria ja purista mukaan hieman veriapplelsiinia jos kaipaat enemmän hapokkuutta. Sekoita kulhossa. 

P.S. Juuston tilalle oikeastaan käy todella hyvin parmesan, mutta tässä tapauksessa se on omaan makuuni liian voimakas ja suolainen. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...