keskiviikko 28. elokuuta 2013

What' s it like out?

Totesin alkuvuodesta puolisolleni, että täällä Englannissa ei juuri säästä tehdä isoa numeroa. Ilmaisuni saattoi olla hieman epätarkka sillä tarkoitin, että media tai lähemmin keltainen lehdistö ei juuri tästä aiheesta kirjoittele kuten esimerkiksi Suomessa. Toteamukseni tyrmättiin mutta samalla avarsi: kyllä täällä jos missä sää on jutunjuuri, ihmisten kesken, kaupankassalla, töissä, kahviloissa.

Notting Hill on rauhallinen alue asua - paitsi kahtena päivänä vuodesta. Tänä vuonna ne päivät sattuivat olemaan 25-26.8. Notting Hill carnival. Lähes miljoona ihmistä sambaa, teknoo, karibiatunnelmoi ja iloitsee tässä kylänomaisessa kaupunginosassa. Kadut tyhjentyvät autoista ja muutetaan kävelykaduiksi. Liikenne suljetaan rajatulta alueelta. Paikalliset liikkeet sulkevat ovensa muutamaksi päiväksi. Osa lautaa ikkunansa mahdollisen ilkivallan estämiseksi. Asukkaat poikkeuksellisesti lukitsevat kotipihojensa portit estääkseen juhlijoita tulemasta tiluksilleen. Vakiokahvilammekin barista totesi (tai toivoi) lauantaina, että silloin vallinnut kurja sateinen sää jatkunee pitkälle sunnuntaihin ja saattaa rauhoittaa juhlintaa.

Sunnuntai, karnevaalin ensimmäinen päivä avautui lämpimässä ja puolipilvisessä säässä. Rintama oli ohi. Siis sade. Ei poliisi.

Sunnuntai-illan näkymää kotiportailta. "Hamepoliisin" bongasimme
tosin maanantain puolella.

They are calling for blue skies all week


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...