maanantai 13. tammikuuta 2014

Joogaa - ihan missä vain

Raskauteni on lähestymässä viimeistä kolmannesta. Olo on erinomainen ja urheilukin sujuu - tai siis jooga sujuu.

Olen käynyt säännöllisesti Notting Hillin the Lifecentren joogastudiolla, mikä tarjoaa suhteellisen runsaasti joogaa samassa olotilassa oleville. Pregnancy joogan ainoa huono puoli on se, että se ei ole kovin dyynaminen vaan keskittyy enemmän rentoutumiseen, hengittämiseen ja kylkivenytyksiin, jotka tietenkin omalta osaltaan ovat tärkeitä harjotteita h-hetken lähestyessä. Valitettavasti Jooga-studion muille tunneille ei ole asiaa, näin minun on annettu ymmärtää. Ei, vaikka olo olisi hyvä, soturit uljaita ja alaspäin katsova koira ei tuottaisi haasteita.

Olenkin joogannut kotona noiden hengitysharjoitusten lisäksi aina kun siihen on ollut mahdollisuus - lapsen päiväunien aikaan. Youtube on pullollaan joogatallenteita, mutta en ole vielä löytänyt tarpeeksi hyvää, sellaista jota viitsisi harjoittaa uudelleen. Uusi tuttavuus on suomalainen yoogaia.com ja tarkoitus on osallistua Yoogaian tarjoamille live-tunneille enemmän kun siihen on mahdollisuus. Tämän helpommaksi ei voi joogan harrastaminen mennä. On oma valinta laitatko live-kuvan päälle, saat valita annatko opettajalle mahdollisuuden nähdä sinut. Muut eivät näe sinua ja voit sisustaa oman kotoisen joogastudion niin miellyttäväksi kuin vain haluat.

Omalta osaltani arkisten live-tuntien ainoa haaste on se, että pitäisi saada tuo jalassa roikkuva, mutta niin ihana 1-vuotias olemaan juuri samaan aikaan päiväunilla. Lapsen tulo näille tunneille on toki sallittua, mutta kaikesta huolimatta olisi miellyttävämpää tehdä harjoite rauhassa.

Yksityiskohta Françoise Barbira Freedmanin kirjasta "yoga for pregnancy - birth and beyond". Kirja antaa oivallisia esimerkkejä vaihtoehtoisista asanoista kasvavan vatsan ja tasapainopisteen muuttuessa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...