sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kuuleeko "päiviräsäset" - Lontoossa saa ravintoloista take away juomia

Ihmisellä on suuri tarve verrata, ja jos ei ole vertailupohjaa niin sitten voidaan soimata vaan koska asiat eivät ole menneet juuri niinkuin itselleen sopii.
Olen pikkumaisuudessani tehnyt tästä aikaaviemättömän harrastuksen. Vertaan asioita miten ne ovat Suomessa ja miten täällä Englannissa. Joissakin asioissa nykyinen kotimaani on alkukantaisella tasolla verrattuna siihen miten ne ovat Suomessa - korostan, omasta mielestäni. Joissakin asioissa täällä asiat ovat jopa esityksellisiä, muttei ehkä päiviräsästen mielestä.


Lastenvaunujen kanssa kulkeminen tubella.
On totta, että Lontoon metro on vanha ja vain uusimpiin asemiin on voitu luotsata sellainen ylellisyys kuin hissi. Saati edes liukuportaat koko matkan - maantasalta, maan alle. Missä on Lontoon Kalle Könkkölä, joka ajaa esteettömyyden puolesta? Se, että bussi voinee olla lastenvaunujen kanssa ehkä se paras liikkumisvaihtoehto, niin ei sekään lastenvaunujen kanssa matkustavalle ole ilmainen. Maksat kiltisti matkan vaikka se ei edes takaa että pääset bussiin tai voit jopa joutua kesken matkan ulos bussista.
Lontoo 0 - Helsinki 1.

Roskien keräys, kierrätys.
Voi olla, että tämä toimii jossain esikaupunkialueella, mutta silmämääräisesti vanhan Lontoon alue ei ole ollut kehitykselle valmis. Missä ovat nuo ihanat, kita (luukku) ammollaan olevat MOLOKIT? Voi olla että järjestelmän ongelmaksi voi muodostua se, että tällaista rakennuskantaa ei edes Suomessa tunneta. Viktorian aikaisissa taloissa, jokaisella on omat roska-astiansa. Ja jos meidän kadulla taloja on noin 30, sisältäen arviolta 120 asuinkuntaa, missä jokaisessa talossa on noin neljä roska-astiaa, niin muodostuu astioiden määräksi aikamoinen luku. Voisiko pari molokia kadun lähellä olla ratkaisu?
Lontoo 0 - Moni muu alue 1.

Ravintola, kahvilat.
Lontookin osaa nukkua, esimerkiksi New Yorkiin verrattuna, muttei sentään yhtä sikeästi kuin Helsingin ydinkeskusta, tai sen lähitienoo myötäillen vaikka taaimmaiseen Töölöseen asti. Sunnuntainakin kahvilat aukaisevat ovensa, jotkut jopa seitsemältä. Kotikulmillani Ullanlinnassa, anivarhain lapsen kanssa heräävä joutunee odottamaan ainakin yhdeksään saadakseen take away lattensa ja pyhäpäivisin hyvät, illalla avoinna olevat ruokaravintolat ovat harvinaisuus.
Tulos ehdottomasti Lontoo 1 - Helsinki 0.


Take away drinks. 
Kyllä. Useat pubit oikein ilmoittavat printatulla A4:lla ikkunoisaan. Plastic glasses available for take away drinks. 
Lontoo 1 - Helsinki 0.



Lastenhoito.
Täällä päin viralliset äitiyslomat kestävät työantajasta riippuen 6-12 viikkoa. Sen jälkeen äidit palaavat töihin, elleivät päätä jäädä kotiin. Personal Nanny, live out-periaattella veroineen, lomineen, kaikkineen noin £ 2500/kk. Shared Nanny, tietenkin vähän edullisempi. Osa-aikainen Nursery noin 10 h viikossa, noin £ 500/kk. Hävettää melkein sanoa kuinka vähän se maksimäärässäkään maksaa Suomessa. Ja saati se, että Suomessa maksetaan kaikille demokraattisesti, tuloista riippumatta, lapsilisää, kodinhoitolisää jne. On ehkä turha sanoa kumpi voittaa Suomi vai GB?

Hyvää sunnuntaita kaikille, take away latte haettu aamulla kello kahdeksan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...