maanantai 10. kesäkuuta 2013

Lauantai on Portobello

Kun äiti nukkuu, hipsii mieheni tytär rinnalla kohti kivenheiton päässä olevaa Portobello Roadia. Portobello on anivarhaisena lauantaina kaikkea muuta kuin hiljalleen eteneviä turisteja täynnä oleva katu: kojut aukenevat ja paikalliset hakevat tuoretta leipää, vihanneksia ja aamusumppinsa lähiruualla varustetuilta kauppiailta.

Lauantain tuomisina oli ennen kaikkea tuoretta parsaa, mistä syntyikin viikonlopun ruokiemme sielu.


Asparagus with hollandaise sauce feat. sea-bream with chorizo


Tuoreet parsat eivät ole kovin puumaisia tyvestä, mutta leikkasimme ne silti, jotta saimme pehmeän latvaosan lounaaksi. Hyödynsimme seuraavana päivänä säästämämme tyvet ja muutaman jäljelle jääneen keitetyn parsan - mistä syntyi taivaallinen keitto.

Portobellon antimet ovat innoittaneet puolisostani pienen gourmet kokin, joka lähes hienomekaanisen tarkalla antaumuksella kokkaa - kyllä, youtube videoiden avulla. Ja tosiaan, keitosta tuli autenttisen identtinen kopio videossa esitetystä lopputuloksesta, tosin kermaa meillä taisi lorahtaa hieman enemmän, joten lopputulos ei ollut aivan niin vihreä, mutta maukas kerrassaan.

Samalla kun mies sulkee oven perässään, äiti katsahtaa kukkiin, jotka kruunasivat Portobellon tuomiset: yksi liljan kukka on auennut, kuin valmiina vastaanottamaan alkavan viikon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...